Organisatie

Verkeersonderneming

Nederland Nederland

Wij willen Rotterdam graag bereikbaar maken en houden

Samenwerking

De Verkeersonderneming is een publiek-private samenwerking van gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam. Er zijn vijf belangrijke redenen voor deze samenwerking:

  • Gezamenlijke aanpak van bereikbaarheidsvraagstukken.
  • Het versterken en optimaliseren van het (gebruik) van de infrastructuur in en om Rotterdam en het reduceren van de filedruk door een doelgerichte vraagbeïnvloeding.
  • Het ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve oplossingen voor bereikbaarheidsvraagstukken: oplossingen die de samenwerkingspartijen afzonderlijk niet kunnen ontwikkelen en uitvoeren.
  • Samenwerking: publiek-publiek, publiek-privaat, privaat-privaat en publiek-privaat-people. Nieuwe oplossingen landen bij voorkeur in de markt (privaat) of bij een wegbeheerder (publiek).
  • Bijdragen aan een duurzame gedragsverandering.

De Raad van Advies, met daarin vertegenwoordigers van het Rotterdamse bedrijfsleven en gemeenten in de Rotterdamse regio, adviseert gevraagd en ongevraagd over de inhoud en uitvoering van het programma.

Adviespartners zijn:

VNO-NCW Rotterdam
Deltalinqs
EVO
TLN
MKB Rotterdam
RET
Provincie Zuid-Holland
Gemeente Nissewaard
Gemeente Krimpen aan den IJssel
Politie

 

#maastunnel2017